Fagdager i grovfôr,
Vi arrangerer FAGDAGER I GROVFÔR.
Dette skjer 11. mars på Haraldvollen i Målselv og 12. mars i Manndalen i Kåfjord. Temaene blir fortørking, grovfôrkvalitet og fôring. Sett av dagen til å møte noen av de fremste fagpersonene på området!
Åshild Randby er forsker ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU (tidligere UMB). I 2005 til 2009 ledet hun et 5-årig prosjekt: «Mer og bedre grovfôr som basis for norsk kjøtt og melkeproduksjon». Hovedformålet med dette prosjektet var blant annet å finne ut hvordan en med godt økonomisk utbytte kan utnytte grovfôr med høg potensiell næringsverdi i kjøtt- og mjølkeproduksjonen, uten at det går på bekostning av dyras helse og velferd. Følg linken under dersom du ønsker nærmere beskrivelse av prosjektet:
http://www.umb.no/soek/?string=mer%20og%20bedre%20grovfôr%20i%20norsk Resultatene i prosjektet er så interessant at vi har invitert Åshild Taksdal Randby nordover. I tillegg kommer Egil Prestløkken, (NMBU) som har vært involvert i fôringsforsøkene i prosjektet. Sverre Heggset fra Norsk Landbruksrådgiving kommer også. Han tar for seg fortørkingsteknikk og -utstyr.
Tid og sted:
Tirsdag 11. mars kl. 10.30: Haraldvollen i Målselv
Onsdag 12. mars kl. 10.30: Senter for Nordlige Folk, Manndalen i Kåfjord
Nærmere program kommer!
Vi regner med å være ferdige ca kl. 14.30.
Det serveres lunsj begge stedene.
Påmelding på telefon 453 95740 (Arnulf), 454 86630 (Ellen),
eller til hovedkontoret, 777 22540.
Dette for å kunne beregne lunsj!
Egenandel kr 300,- som skal dekke mat og lokaleleie.
Alle er hjertelig velkommen!