Grønnsakskurs

Produsentorganisasjonen Ottar og Landbruksrådgiving Nordland arrangerer grønnsakskurs på Tjeldsundkroa

26. april 2017, kl. 11 16.30 .

Program

KL 11.00: Velkommen + kjapp presentasjonsrunde

Kl. 11.15: Torgeir Tajet

          Næringstilførsel og plantevern i kålrot og gulrot

      o Gjødsling/ bladgjødsling

o Indre kvalitet i kålrot

o Ugras

o Sorter

o Sprøyting på duk?

o Gjødsling etter plantesaftanalyser el tørrstoffanalyser?

Kl. 12.00: Lunsj

Kl. 12.45: Torgeir Tajet, forts.

Kl. 13.30: Benstrekk

Kl. 14.00: Thomas Holz:

  • Riktig strategi til å lykkes med ugras
  • Forebyggende tiltak
  • Lederansvar
  • Tiltak før og etter planting / såing
  • Falsk såbed, mekanisk og termisk bekjempelse
  • Utfordringer
  •     Mulig framtid, utviklingsutsikt

Kl. 15.45: Spørsmål og oppsummering

Kl. 16.30: Avslutning og vel hjem!

Bindende påmelding innen 18. april 2017 til ingrid.myrstad@nlr.no eller ulrike@tromspotet.no med navn, telefonnummer og mail.

Kursavgift inkluderer lunsj og kursmappe: – Kr. 600,- for medlemmer av NLR Nordland og produsentorganisasjonen Ottar – Kr. 1000,- for ikke-medlemmer

Kurssted: Tjeldsund Kro og Hotell, Tjeldsundbrua 214, 9440 Evenskjer. Link til kart her.

Grønnsakskurset et samarbeid mellom Landbruksrådgiving Nordland (https://nordland.nlr.no/) og Produsentorganisasjonen Ottar og en oppfølging av fjorårets kurs som ble av holdt på Rundhaug i mars. Programmet er valgt ut fra de utfordringene produsenter har opplevd de siste 3 år innen dyrking av kålrot, nepe og gulrot, samt med tanke på å håndtere ugras i radkulturer i en tid med økt krav til integrert plantevern, økt interesse for økologisk drift og færre muligheter for bruk av kjemiske ugrasmidler.

Våre foredragsholdere kommer fra Norsk landbruksrådgiving, og har mange års erfaring innen grønnsaksproduksjon.

Torgeir Tajet har mange års erfaring som rådgiver i Norsk landbruksrådgiving. Han har svært allsidige kunnskaper. De siste 15 årene har han jobbet i NLR Viken (Buskerud og Vestfold) og har der ansvaret for grønnsaksproduksjon på friland. Han har ansvar for frilandsgrønnsaker, og jobber spesielt mye med gulrot og kålvekster (deriblant kålrot) til industri.

Thomas Holz har lang erfaring som grønnsaksrådgiver i Norge og Tyskland. Til daglig jobber han som rådgiver i NLR Østafjells og ta også oppdrag fra Foregangsfylke for økologiske grønnsaker i hele landet.Thomas har praktisk tilnærming til stoffet, kjenner økologisk grønnsaksproduksjon godt og leverer nyttig dyrkingskunnskap for både nybegynnere og erfarne dyrkere.

Produsentorganisasjonen Ottar er en sammenslutning av grønnsaks- og potetprodusenter i Midt-Troms regionen.Formålet til OTTAR er å ivareta potet- og grønnsaksprodusentenes interesser i produksjon og omsetning av produktene.

Landbruksrådgiving Nordland ble etter fusjoner mellom mindre rådgivingsenheter etablert 1. januar 2017 og er nå nordlandsbondens sentrale landbruksrådgiverorganisasjon. Enheten strekker seg over 800 km, fra Bindal i sør til Andøya i nord, samt fire kommuner i Sør-Troms. NLR Nordland har med dette 25 ansatte og ca. 1800 medlemmer.

Spørsmål? Ta kontakt med Ingrid Myrstad (NLR Nordland), tlf. 90206667 eller Ulrike Naumann (Produsentorganisasjonen Ottar), tlf. 99302840.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.