Landbruk Nord

Nye russiske praktikanter

Landbruk Nord fikk to russiske praktikanter til Norge i november. Vi var på en besøksrunde på Liland i Ofoten og til Kvæfjord for å se hvordan det gikk med våre nye praktikanter. På bildet ser vi Anzhelika Goy fra Arkhangelsk området som er i fjøset til Torgeir Hansen, Liland.

Artjom Zaryanko som også er fra Arkhangelsk, er praktikant i Kvæfjord. (Foto: Natalia Nemytova)

Vi fikk en ekstra praktikant, Elena Bakarius, som kom fra Nordland. Denne jenta ønsket å være i Landbruk Nord fordi hun hadde hørt at hos Landbruk Nord var det godt å være. Hun kom til Norge via et annet utdanningsopplegg, utenfor Landbruk Nord's system.

Det viser seg at de fleste praktikantene tilvenner seg det nye miljøet fort. Det er nok noen små språkutfordringer i starten, men stort sett så går tingene greit. Litt hjemlengsel kan det også være, særlig nå før julehøytiden, men vertene tar godt vare på praktikantene, så det går bra.

Ellers så er dette studenter som har noen år på høyskolen i Arkhangelsk (landbruksfag), så det teoretiske grunnlaget er bra.
Det er nok en del forskjell på gårdsbrukene i Norge, sammenliknet med det store brukene i Russland. Dette gjelder selvsagt både størrelse, måten å jobbe på og det tekniske utstyret. Det går litt tid med å få de norske rutinene på plass.

Vi takker våre verter for at vi fikk komme på gårdsbesøkene. Flott å kunne møte dere.

Vi ønsker våre studenter lykke til. Er det noen av våre medlemmer som ønsker å prøve denne ordningen, er det bare å kontakte Landbruk Nord.


Anzhelika                                Vinterstemning over Ofoten

Alle foto: Natalia Nemytova.