Landbruk Nord

Nyheter

Ung-bondetreff 2022

Er du ung bonde opp til 35 år, meld deg på ung-bonde treff 2022 som arrangeres på Landbruksmessa i Balsfjord i samarbeid med Landbruks- og matminister Sandra Borch

LES MER »

Julehilsen

Vi ønsker våre medlemmer, avløsere, kunder og samarbeidspartnere en riktig God Jul og et godt nyttår!

LES MER »

Endeleg vart det Haustsamling

I år kunne Norske Landbrukstenester endeleg arrangera samling igjen for våre 75 føretak. Haustsamlinga vart arrangert på Lily Country Club, Kløfta 26.-28. oktober. I forkant av haustsamlinga arrangerte vi som vanleg kursdag. Her var

LES MER »

Raymond Fagerli er Årets Avløysar 2021

Kvart år sidan 2000 har NLT kåra Årets Avløysar. Avløysarane gjer ein viktig jobb og er ein forutsetning for at bonden skal få ferie/fritid og ikkje minst hjelp ved sjukdom og kriser. Årets kåring

LES MER »

Finale i Årets Avløysar 2021

Då er endeleg finalistane til Årets Avløysar 2021 klare. Det var jamt i toppen og dei tre med flest stemmer er no med vidare i kokurransen. Desse tre er Vidar Ulla frå Storfjord Landbrukstenester,

LES MER »

Er du vår nye avløser?

Vi har ledige stillinger i flere kommuner, se i menyen under ledige stillinger. Om du ønsker å jobbe som avløser, ta kontakt med kontoret, tlf.: 77722540.

LES MER »

Årets Avløysar 2021

Dei tre kandidaten med flest stemmer når denne kampanjen er avslutta er med i finalen i Årets Avløysar 2021. Alle tre vert invitert til NLT si Haustsamling 27.-28. oktober 2021, der vinnaren vert presentert

LES MER »

Årets Avløysar 2020 i Noreg

Norske Landbrukstenester har i år presentert ei ny utgåve av kåring av Årets Avløysar. Der vi tidlegare har kåra ein fylkesvinnar i kvart fylke, har vi i år kåra ein Årets Avløysar for heile

LES MER »

Kurs i skogsbilveibygging

Skogkurs tilbyr nå en rekke kurs til skogsmaskinførere og anleggesentreprenører som bygger skogsveger. Kursene går nå i sommer og er gratis.

LES MER »

Ungskogpleiesesongen i gang

Landbruk Nord er i gang med ungskogpleiesesongen og resultatet ser bra ut. Vi rydder vekk lauvtrær og sørger for at den plantede skogen står med passelig avstand.

LES MER »

Finale i Årets Avløysar 2020

No står vi att med 10 sterke kandidatar som kan få tittelen Årets Avløysar 2020! På lenka under kan du lese meir om kven som er med i finalen, og stemme på den du

LES MER »

Afrikansk svinepest

Afrikansk svinepest (ASP) er en svært smittsom og alvorlig virussykdom hos svin. Den er en av de mest tapsbringende virussykdommene som finnes.

LES MER »

Nytt medlemstilbud

Landbruk Nord har inngått et samarbeid med selskapet North Agency om en unik APP for KSL og HMS for bonden. Her kan du gjøre KSL-revisjonen på smarttelefon!

LES MER »

Godt nytt år!

Vi ønsker alle våre medlemmer, kunder og kontakter et GODT NYTTÅR!! Januar er et godt tidspunkt for å bestille gjødselplan – ta kontakt med oss!

LES MER »

GOD JUL!

Landbruk Nord vil ønske våre medlemmer, avløsere, kunder og samarbeidspartnere en riktig GOD JUL!

LES MER »

Rapporter for prosjekt «Overgjødsling»

Landbruk Nord har også denne vekstsesongen gjennomført vårgjødsling og overgjødsling på forsøksfeltet vårt på Storsteinnes. I dette prosjektet har vi sett på effekten av ulike gjødslingsregimer både til 1. og 2 slått.

LES MER »

Årets avløser i Troms 2019

Norske Landbrukstenester (NLT) kårer hvert år Norges beste avløser. Landbruk Nord er den eneste lokale medlemsorganisasjonen i Troms og i år har vi nominert 5 kandidater til utmerkelsen.

LES MER »

Høstskjæringen er i gang

Har du behov for klauvskjæring i høst? Vår klauvskjærer Martin Brox er i gang med høstsesongen. Det er veldig fint om avtaler kan gjøres i god tid.

LES MER »

Gnagerkurs

Nå kan personer som eier eller leier en landbrukseiendom få autorisasjon for å bruke enkelte gnagermidler.

LES MER »

Klauvskjæringen er i gang!

Vår klauvskjærer Martin Brox er i full sving med vårskjæringen. Har du behov for klauvskjæring, ta kontakt for å få satt opp dato. Er det  flere i samme område setter vi opp egen rute.

LES MER »

Mangler handsfree i traktoren

Bare en av tre bønder har utstyr for handsfree mobilbruk montert i traktoren, viser ny undersøkelse. Mange dropper også å kople til funksjonen, selv om den er tilgjengelig.

LES MER »

Statens tilbod – jordbruksoppgjeret 2019

Staten la i dag fram sitt tilbod til årets jordbruksoppgjer. Tilbodet inneheld følgjande saker innan velferdsordningane; Auke i satsane ved ferie og fritid på 6 %. Maksimalt tilskott er foreslått auka med 4.700 kroner

LES MER »

Oppdaterte medlemssider

Landbruk Nord sender ut medlemsskriv på e-post til alle medlemmer ca. 4 ganger i året. Medlemsskrivene for 2018 og hittil i 2019 finner du nå under fanen «For medlemmer» og «Medlemsskriv» på hjemmesiden.

LES MER »

Årsmelding 2018

Rykende fersk årsmelding for 2018 er nå på tur i posten til alle våre medlemmer. Husk årsmøtet 24.april klokka 11:00 – på Storsteinnes.

LES MER »

Norskkurs på Storsteinnes

Trenger du norskkurs? Har du ansatte som trenger kurs? Landbruk Nord skal arrangere norskkurs for våre ansatte, og har ledige plasser. Kurset arrangeres på Storsteinnes, og oppstart er i uke 19 – onsdag 8.mai.

LES MER »

Utstillere Landbruksmessa 2019

Det er allerede mange som har meldt seg som utstillere på Landbruksmessa 29. og 30.juni 2019. Påmeldingsfristen for utstillere er 1.mai 2019. Oversikten finner du under fanen Landbruksmessa og informasjon, oppdateres fortløpende.

LES MER »

Vellykket nybegynnerkurs for skogeiere

Tirsdag kveld arrangerte Landbruk Nord sin skogavdeling grunnleggende kurs skogeiere. 12 nysgjerrige og engasjerte skogeiere møtte opp for å lære om sentrale begreper, skog og klima, skogøkonomi og praktisk skogbruk.

LES MER »

Stabil tele i jorda

Snø- og telemålingene viser at tela er svært stabil i vinter. Bare små forandringer i telesituasjonen der målerne står, og ingen is under snøen.

LES MER »

Klauvskjæring på småfe

Landbruk Nord er i gang med å etablere klauvskjæring på småfe. I denne forbindelse ønsker vi tilbakemelding om du har behov for denne tjenesten.

LES MER »

Vegetasjon og beite i Malangen nord

Balsfjord kommune har lagt ut en rapport ang. vegetasjon og beite Malangen nord. Hogst og tynning gir godt beite, ta gjerne kontakt med Landbruk Nord for planlegging av hogst og beiterådgiving.

LES MER »

Gjødslingsplan 2019

Så er et nytt år kommet, og dermed skal vi i gang med gjødselplanlegginga for vekstsesongen 2019. Det gjør vi for å komme i mål med dette arbeidet før vekstsesongen begynner.

LES MER »

Kompostprosjekt

Ønsker du å være med på et kompostprosjekt? Ser du muligheten og verdien i å tilbakeføre organisk materiale fra råstoffer som finnes på gården?

LES MER »

Skogdag – Sertifiseringskurs PEFC

I samarbeide med skogbruksforvaltninga i Målselv kommune, planlegger Landbruk Nord Skogdag med gjennomgang av PEFC-standardene i forhold til skogsdrift TIRSDAG 30.10 KL 10.00 Fra Takelvdal grendehus

LES MER »

Gjødselplan for 2019

Vi er i gang med gjødslingsplanleggingen for 2019. Du kan allerede nå ta kontakt med en av våre rådgivere for å få satt opp planen din!

LES MER »

Klauvskjærerkurs i Rindal

I forrige uke var klauvskjæreren til Landbruk Nord på kurs i Rindal. Kurset gikk over tre dager og inneholdt teori om klauv og klauvhelse, samt beskjæring av daubein og levende kyr. 

LES MER »

Klauvskjæring

Har du behov for klauvskjæring i høst? Høstsesongen er nå i gang. For å få gjennomført skjæring hos alle sammen på en effektiv måte setter Martin opp kjøreruter.

LES MER »

Maskinførerkurs

Har du minilaster med motoreffekt over 20,4 Hk eller 15 kW? Da trenger du maskinførerbevis for å kjøre lovlig. I løpet av høsten vil Landbruk Nord tilby dette kurset – hvis det blir nok

LES MER »

Prognosehøsting 21. juni og 28. juni

Vi har fått resultatene fra prognosehøstingene som ble tatt 21.juni og 28.juni. Tørkeprøven fra Storsteinnes 21. juni ble dessverre ikke veid før tørking så vi har kun resultater fra tørrstoffanalysen. TS % Kg ts/daa

LES MER »

Prognosehøsting 14. juni

I år har vi prognosehøsting i Sjåvikør (Malangen) og på Storsteinnes. Den første gressprøven ble tatt i Malangen 14. juni, men gresset hadde kommet såpass kort i utviklingen at vi besluttet å vente 1

LES MER »

Jordbrukets krav – velferdsordningane

I dag er jordbrukets krav offentleggjort. I kravet er det mykje positivt rundt velferdsordningane. Maks refusjon er føreslått auka med kr 5000,- til kr 79200,- pr.år. Tilskotet vert føreslege auka frå kr 270200,- til kr 280

LES MER »

GOD PÅSKE

Landbruk Nord ønsker alle en riktig fin påske. Vi er på kontoret mandag 26.3 og tirsdag 27.3 fra klokka 08:00 – 15:30. Onsdag 28.3 er vi å treffe fram til klokka 12:00.

LES MER »

Søknadsfrist – produksjonstilskudd

Husk søknadsfristen for produksjonstilskuddet som er 15. mars 2018.! Søknadsfristen er ABSOLUTT! Det betyr at etter fristen er det ingen som kan hjelpe deg med å få søknaden godkjent!  

LES MER »

Kurs i varme arbeider

Vi er klar til kurs i varme arbeider i morgen 14.2.2018! Trenger du slikt kurs – ta kontakt med oss. Neste kurs er planlagt 14. mars 2018.  

LES MER »

Kontordag i Salangen tirsdag 23. januar

Landbruk Nord har kontordag i «Huset Mot Havet» på Sjøvegan tirsdag 23.Januar.2018, kl. 10.00 – 14.30 Dagen vil i hovedsak bli brukt til gjødslingsplanlegging og det som har med jord- og plantekultur å gjøre.

LES MER »

Ledig stilling i Lavangen

Aa-gård søker medarbeidere. Aa gård er en familiedrevet bedrift i Lavangen kommune, midt i Nord-Norge. Gården ligger i naturskjønne omgivelser rett ved Lavangsfjorden, den karakteriseres som en av Norges vakreste og stilleste fjorder.

LES MER »

Kalender 2018

Landbruk Nord sin kalender for 2018 blir ikke sendt ut i posten til våre medlemmer i år. Kom innom kontoret på Storsteinnes  – og hent en eller flere!

LES MER »

GODT NYTT ÅR

  Vi ønsker alle våre medlemmer, kunder og kontakter et GODT NYTTÅR!! Hilsen alle oss i Landbruk Nord.

LES MER »

GOD JUL

Landbruk Nord vil ønske våre medlemmer, avløsere, kunder og samarbeidspartnere en riktig GOD JUL!

LES MER »

Grasarter for indre og ytre Lyngen

Landbruk Nord har gjennomført prosjektet «Grasarter for indre og ytre Lyngen». Prosjektet viste at det i hovedtrekk var de «tradisjonelle» grasartene og sortene som klarte seg best.

LES MER »

Avløser på Vågaholmen

Landbruk Nord søker etter avløser/gårdsarbeider i 100% stilling fra ca. 1. mars 2018. Arbeidssted er på tre gårdsbruk i Vågaholmen, Nordland.

LES MER »

Får du ikke tak i oss?

Vi har fått beskjed om at det kan være vanskelig å nå oss på telefon i dag. Dersom du ikke får tak i oss – prøv på nytt eller send oss en SMS, så

LES MER »

Kjøp og salg

Har du rundballer, halm, høy eller dekk til en møkkervogn som du kan selge – eller kanskje du trenger en «ny» avlesservogn? Sjekk vår kjøp- og salgside – her finner du gode tilbud!

LES MER »

Landbruk Nord fortsetter som før

Landbruk Nord fortsetter som før, med noen omorganiseringer. Landbruk Nord skal være bondens førstevalg på tjenester, veiledning og rådgivning i Nord-Norge, og vi skal tilby de tjenester som bonden etterspør. 

LES MER »

Nyheitsbrev nummer tre 2017

Sumaren er ei roleg tid, både for oss i administrasjonen og dei i styret. Sumaren går med til ferieavvikling og dagane er litt rolegare enn elles i året. Med unntak av eit par dagar

LES MER »

Markdag i Tana

Landbruk Nord inviterer vi til demonstrasjon av slepe-/slangespredeutstyr i Tana Onsdag 20. september kl. 11.00.

LES MER »

Pløyekurs i Bardu

Det blir pløyekurs/pløyedag fredag 22 september hos Øyvind Bjørnsen i Bardu. Oppmøte ved den store parkeringsplassen ved innkjøringa inn til Krogstad (Spongaveien 313) klokka 11.00.

LES MER »

Påmelding til haustsamling 2017

Då er vi endeleg klare til å ta i mot påmelding til kursdag og Haustsamling 2017. Vi håpar så mange som mogleg vil finna programmet interessant og melde seg på så snart som råd.

LES MER »

Nordnorsk Økomatpris

I år deles prisen ut av fylkesmann i Troms Bård Magne Pedersen under Det Nordnorske Måltid på SMAK Nordnorsk Matfestival i Tromsø fredag 22. september.

LES MER »

Regnskapskurs

Troms bonde- og småbrukarlag inviterer til regnskapskurs i Harstad og i Balsfjord. Kursdatoer: Harstad: 30.9-1.10.2017 Balsfjord: 2 og 3.10.2017

LES MER »

Markdag på Storsteinnes

MARKDAG STORSTEINNES Det blir markdag på Storsteinnes mandag 11. september kl 11.00-ca 13.00. Vi har i sommer anlagt forsøksfeltet «Effekt av forskjellige typer overgjødsling» hos Krister Myhre.

LES MER »

Pløyekurs

Det blir pløyekurs/pløyedag TIRSDAG 12.SEPTEMBER hos Sverre Hågbo, Moen i Målselv.

LES MER »

Avløser i Tjeldsund

Landbruk Nord søker etter avløser i inntil 100% stilling fra ca. 15. september. Arbeidssted er på ett til to gårdsbruk i nærheten av Tjeldsund, Nordland.

LES MER »

Funksjonstesting av åkersprøyte

Det er nå mulighet til å bestille åkersprøyte-testing hos Landbruk Nord. Hvis du trenger en test på din åkersprøyte kan det gjennomføres i tiden 18-22. september 2017.

LES MER »

Deltidsavløser i Kåfjord

Landbruk Nord søker etter deltidsavløser til et gårdsbruk med kyr i Birtavarre, Kåfjord. Arbeidet består i hovedsak av stell av fjøs, og noe diverse ute- og gårdsarbeid.

LES MER »

Avløser i Nordreisa

Landbruk Nord søker etter avløser i inntil 100% stilling fra ca. 25.8.17 og ut oktober. Arbeidssted er på et gårdsbruk med geit i Nordreisa, Troms.

LES MER »

Avløser i Ballangen

Landbruk Nord søker etter avløser i inntil 100% stilling fra dags dato. Arbeidssted er på et gårdsbruk i Ballangen, Nordland.

LES MER »

Markdag i Balsfjord 12 juli

12 juli arrangerte Landbruk Nord markdag hos melkebonde Raimond Kongsli. Overordnet temaet for dagen var grovfôr, nærmere bestemt hvilke tiltak som skal til for å produsere grovfôr av høy kvalitet.

LES MER »

MARKDAG I SØR-LENANGEN

MARKDAG I SØR-LENANGEN Landbruk Nord sådde i 2015 et demonstrasjonsfelt med ulike grasarter, sorter og blandinger hos Karl-Halvdan Botngård i Sør-Lenangen. I september 2016 hadde vi en flott markdag på feltet, og nå er

LES MER »

Smart kufjøs hos familien Nordheim

I Selnes i Balsfjord har Elin og Ronald Norheim flyttet inn i en spennende kufjøs. Fjøsen som har 50 kuplasser gir en flerdobling av produksjonskapasiteten til opprinnelig båsfjøs. Båsfjøsen og en tidligere plansilo er

LES MER »

Innovativt sauefjøs i Steigen

Utvikling av nybygg i samspill mellom bønder, rådgivere, leverandører og entreprenører gir løsninger skreddersydd til din gård. I dette fjøset til Filip Bakke og Julie Ånesbug i Steigen er innredningsløsningene, materialvalget, ventilasjon og gjødselhandtering spesielle

LES MER »

Første utgave av Agronominytt er lagt ut!

Den gode gamle Våronnavisa  som papiravis er gått over i historien. I stedet har Norsk Landbruksrådgiving i Nordland, Troms og Finnmark gått sammen om et nytt konsept; Agronominytt. Agronominytt er en e-avis til landbruket

LES MER »

Grønnsakskurs

Produsentorganisasjonen Ottar og Landbruksrådgiving Nordland arrangerer grønnsakskurs på Tjeldsundkroa 26. april 2017, kl. 11 – 16.30 . Program KL 11.00: Velkommen + kjapp presentasjonsrunde Kl. 11.15: Torgeir Tajet           Næringstilførsel og plantevern i kålrot og

LES MER »

Fagmøte i potet

19. april 2017 kl 11.30- 15.30, Kunnskapsparken, Finnsnes Veibeskrivelse til møtelokalet i Kunnskapsparken: Gå inn i biblioteket i 1. etg. Ta trappa opp til 2. etg. Gå rett vest, møtelokalet på venstre side. Program

LES MER »

Landbruksmessa 2017

Utsending av invitasjoner til Landbruksmessa 2017 er nå startet. Påmelding kan skje på elektronisk skjema som du finner i menyen under «Landbruksmessa»  

LES MER »

Statistisk landbruksårbok

Utsynet – ei lita statistisk landbruksårbok Ved inngangen til 2017 er de lange linjene som før: Større og færre bruk. Produksjonsvolumet holder seg samlet sett stabilt. Økonomien til den enkelte gårdbruker er forbedret.

LES MER »

Grovfôr 2020

Grovfôr 2020, et formidlingsprosjekt. I Norge dyrker vi gras på 2/3 deler av jordbruksarealet, men hverken avlinger eller kvalitet er forbedret de siste 20-30 årene. Samtidig har kostnadene ved å produsere grovfôr økt betydelig,

LES MER »

Norsk-kurs

Trenger du norsk-kurs? Har du ansatte som trenger norsk-kurs? Landbruk Nord skal arrangere norsk-kurs for våre ansatte og vi har ledige plasser.

LES MER »

Foredrag om ull og sau i landene i Vesterled

NORTH ATLANTIC NATIVE SHEEP AND WOOL Kulturformidler og Kunsthandverker KARIN FLATØY SVARSTAD Holder foredrag om hennes arbeid med ull og om sau i landene i Vesterled: Shetland, Orknøyene, Færøyene, Island, Grønland, Isle of Man

LES MER »

Hus for kjøttfe og ammeku

Interessen for ammeku og kjøttproduksjon øker og mange undersøker muligheten for  eller velger å satse på en slik produksjon. Dette kan være en videreføring av storfehold på et melkebruk som avslutter melkeproduksjonen, oppstart av

LES MER »

Landbruksmeldinga om jordbrukspolitikk

Regjeringa la fredag fram Stortingsmelding 11 – Landbruksmeldinga. Innanfor vårt fagfelt så er eit av forslaga i meldinga å avvikle tilskottsordninga til avløysing ved ferie og fritid. Det er eit ønske å overføre midlane

LES MER »

Landbrukskafè på Storslett

Vi samarbeider med Nordreisa kommune, og arrangerer landbrukskafè på Storslett tirsdag 13. desember, i kommunestyresalen. Kl 11.00-ca 13.00. Tema: Næringsfondet i kommunen. Ida Wigdel, næringsutvikler i kommunen informerer om næringsfondet som er rettet mot

LES MER »

Få lovpålagte krav om MRSA-rutiner

Det stilles få lovpålagte krav til smitterutiner på gårder og til gårdsarbeidere i storfebesetninger, og det er gårdbrukeren selv som plikter å sørge for at smitten ikke inntar fjøset.

LES MER »

Nytt kufjøs på Kvaløya under oppføring

Kufjøs med melkerobot er under oppføring på Kvaløya i Tromsø fylke for byggherre Eimund Engenes. Grunnflate kufjøs 965m2 (BTA) med utvendig gjødsellager på 564m2. Oppstart på byggetomt i juni 2016, innflytting februar 2017. Byggherre

LES MER »

Siste frist for timelister for året 2016

Husk innleveringsfrist for timelister: 1. desember.! Alle timelister som skal være med på dokumentasjonen ferie/fritidstilskudd i 2016 må være hos oss den 1. desember. Ring oss hvis du har spørsmål! Tlf: 77 72 25 40.

LES MER »

Utendørs kalveoppstalling

Utendørs kalveoppstalling er tema i denne artikkelen der eg skriv om våres erfaringar med å flytte kalvane ut frå fjøsen og stalla dei opp ute i kalvehytter. Motivasjonen for å setja kalvane ut i hytter var

LES MER »

Næringsutvikling på gården (NUG)

Hva tenker du om gården i framtiden?… Er det grunnlag for å gjøre ting litt bedre eller på andre måter? Gir gården den avkasting den bør, slik at gården bidrar positivt inn i familieøkonomien?

LES MER »

Praktisk HMS-kurs, Brøstadbotn

Trenger du HMS-kurs? Kurset er for alle gårdbrukere og andre som jobber med praktisk landbruk. Praktisk HMS-arbeid kurset tilfredsstiller de krav myndighetene har satt innen grunnleggende HMS-opplæring for ledere (§ 3-5 AML).

LES MER »

Stepper inn når bøndene tar fri

Vikarbehovet i landbruket er stort her i landet, viser tall fra den største tilbyderen av slike tjenester. For mange er det en heltidsjobb å være avløser. – Avløserne våre utgjør nå 5000 årsverk, men

LES MER »

Fagdag: Fra båsfjøs til lausdrift

Troms Bonde- og Småbrukarlag inviterer til fagdag onsdag 12. oktober. Temaet er hvilke muligheter som finnes for fortsatt melkeproduksjon i dagens båsfjøs, ombyggingsmuligheter vs. nybygg. Bygningsplanlegger Svein Johnsen og rådgiver Arnulf Hole fra Landbruk Nord,

LES MER »

Bygningsplanlegger i Finnmark

F.o.m. mandag 3. okt. t.o.m. mandag 10. okt. vil en av våre bygningsplanleggere være på rundreise i Finnmark med base i Midt-Finnmark (Porsanger). Kontakt oss gjerne på svein.johnsen@landbruknord.no om du ønsker bistand av bygningsrådgiver så

LES MER »

Praktisk HMS kurs, Vadsø og Storslett

Trenger du HMS-kurs? Kurset er for alle gårdbrukere og andre som jobber med praktisk landbruk . Praktisk HMS-arbeid kurset tilfredsstiller de krav myndighetene har satt innen grunnleggende HMS-opplæring for ledere (§ 3-5 AML)

LES MER »

Ny dato for Markdagen i Sør-Lenangen!

Markdagen som skulle vært arrangert den 2. september blir arrangert fredag 23. september Sted:  hos Karl Halvdan Botngård i Lenangen. Kl 11.00- ca 13.30 Vi besøker et demonstrasjonsfelt som er sådd med ulike grassorter

LES MER »

Markdagen i Lenangen er utsatt!

Markdagen i Lenangen som skulle vært i morgen, fredag 2. september, er dessverre utsatt pga sykdom. Vi kommer tilbake med ny dato, forhåpentligvis om ikke alt for lenge.

LES MER »

Markdag 2. september i Lenangen

Landbruk Nord arrangerer markdag hos Karl Halvdan Botngård i Lenangen fredag 2. september. Kl 11.00- ca 13.30 Vi besøker et demonstrasjonsfelt som er sådd med ulike grassorter og -blandinger. Feltet ligger nede til venstre

LES MER »

Markdag i Målselv – fredag 26.8.2016

Fredag 26 august kl. 11:00 inviterer vi til markdag hos Ole Hallstein Østgaard, Fagerfjell Tema: Høsting og høsteutstyr Markdagen er en del av prosjektet: Agronomi i arktisk landbruk. Markdagen arrangeres i samarbeid med A-K

LES MER »

Nye resultater fra prognosehøstinger

Vi har fått de siste resultatene fra prognosehøstingene i Malangen og på Markenes. Dato Sted Ts % kg  ts/daa FEm/kg ts FEm/daa AAT g/kg ts PBV g/kg ts 11.6. Malangen 1,002 90 43 11.6. Markenes

LES MER »

Klauvskjæring

Vårsesongen er nå avsluttet og våre klauvskjærere har tatt sommerferie. Solfrid Ramberg og Ann Torill Grønnli har totalt skjært 1250 dyr i løpet av vårsesongen. Høstsesongen starter i september/oktober.

LES MER »

Nye resultater fra prognosehøstinger

Vi har fått resultatene av de nyeste prognosehøstingene. Vi ser av tabellen at FEm-konsentrasjonen går ned, sakte men sikkert, både i Malangen, på Markenes og på Storslett. I Malangen var den kommet ned på 0,875

LES MER »

Ledig gårdshjelp/avløser

Har du behov for gårdshjelp/avløser i sommer eller utover høsten? Vi har fire arbeidere som har meldt sin interesse for jobb i både kortere og lengre tidsrom.

LES MER »

Prognosehøstinger

Vi har fått resultater fra prognosehøstinger i Malangen, på Markenes i Balsfjord og fra Storslett. Dato Sted Ts % kg  ts/daa FEm/kg ts FEm/daa AAT g/kg ts PBV g/kg ts 11.6. Malangen  1,002 90 43

LES MER »

Beite til melkekyr i løsdrift

Beitekravet for melkekyr skapte mye debatt da det ble innført. NIBIO på Tjøtta  har gjennom en spørreundersøkelse blant bønder, faglag og rådgivere i Nord-Norge avdekket hva som er viktig for å lykkes med beiting tilknyttet løsdriftsfjøs. Rapporten

LES MER »

Info til avløsere

Vi har nå lagt ut oversikt over timeliste-kaféer for 2. halvår 2016, på siden «for avløsere». Avløserne våre får passord til siden ved å henvende seg til Landbruk Nord.

LES MER »

Utbetaling av avløsertilskuddet i juni!

Avløsertilskuddet blir utbetalt 1.juni i år og kommer direkte til deg. Tidligere har mange valgt å la utbetalingen gå direkte  til Landbruk Nord. Dette har vært med å styrke vår likviditet og økonomi. På

LES MER »

Informasjon om beredskapsavløsing ved sykdom

Landbruk Nord administrerer beredskapsordningen (tidligere landbruksvikarordningen). ALLE foretak som er registrert i Enhetsregisteret og som driver vanlig jordbruksproduksjon og har minst ½ G i næringsinntekt har rett til å bruke beredskapsavløseren i en akutt

LES MER »

Bevare meg vel i byggetida

Våren er byggetid for mange. På byggeplasser som kan fortone seg kaotiske, skal mye gjøres av mange på kort tid.  Vær derfor godt forberedt slik at din utbygging ikke går på helsa løs for noen av aktørene. Bonden=byggherren skal sørge

LES MER »

Har du beredskapsplan på din gård?

Har du beredskapsplan på din gård? Hensikten med en beredskapsplan er at man skal kunne handle korrekt dersom en uønsket situasjon skulle oppstå. Det kan være ved f. eks brann, ulykke eller sykdom. Det

LES MER »

Løsdrift på små og mellomstore kubruk

Av Svein   Om 8 år gjelder krav om løsdrift i alle fjøs for storfe i konvensjonelt landbruk. Fra byggestart til ferdigstilling har du normalt 3 år. Fra ide til byggestart går det fort er par år. Vi

LES MER »

Landbrukskafè på Storslett

Det blir landbrukskafè på Storslett torsdag 28. april kl 11.00- ca 13.30 i kommunestyresalen. Alle tema er ikke helt klare enda, men foreløpig står dette på programmet:  SMIL og Dreneringstilskudd, Nordreisa Kommune, Kristian Berg Om innblanding

LES MER »

Ombygging fra ku til sau

Norsk landbruksrådgivning Sogn og Fjordane har utarbeidet et hefte med ideer til ombygging av båsfjøs for ku til sauefjøs. Vi kommer tilbake med artikler om nybygg for sau. Les mer:

LES MER »

Landbruksbilag i Nye Troms

Tirsdag 12 april hadde avisa Nye Troms 24-sider med tema: LANDBRUK. Her finnes artikler om bla. Landbruk Nord, unge, positive bønder i Bardu og eliteokse fra Målselv.

LES MER »

Brannvern på gårdsbruk – termografering.

Alle forsikringsselskap stiller krav om el-kontroll med varmesøkende kamera for middels store og store gårdsbruk. Landbruk Nord ser på muligheten til å kunne organisere termografering på en måte som er kostnadseffektiv for våre medlemmer. 

LES MER »

Årsmelding for 2015

Årsmeldingen for 2015 finner du på våre medlemssider. Den blir sendt ut pr post til våre medlemmer i uke 14. Ta kontakt med oss for passord til medlemssiden. Vel møtt på årsmøtet 22. april

LES MER »

Vårmøter

Det blir vårmøter med Olav Aspli fra Felleskjøpet og Eskild Bergli fra Franzefoss. Tema for møtene blir «God avling og mer melk og kjøtt fra grovfôret», og  «Viktigheten med kalking i landbruket». Det blir også

LES MER »

Årsmøte i Landbruk Nord – 22.04.2016

Årsmøte for 2015 blir avholdt på Vollan gjestestue klokka 11:00 Innkalling og årsmeldingspapirer blir sendt ut til våre medlemmer i god tid før møtet. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være innlevert til styret

LES MER »

Ammekuskole

Nortura inviterer til AMMEKUSKOLE Prosjektet «Økt grovforbasert kjøttproduksjon i Troms og Finnmark» arrangerer Ammekuskolen 7.-8.april 2016 i Tromsø på Scandic Grand Hotell.

LES MER »

Grønnsakskurs tirsdag 22. mars, Rundhaug Gjestegård

Produsentorganisasjonen Ottar og Landbrukstjenesten Midtre Hålogaland arrangerer grønnsakskurs i mars, om de mest aktuelle kulturene kålrot, nepe og gulrot, og tema rundt dyrking, plantevern, duk, kålfluegjerde og mest mulig om utfordringene de har vært gjennom

LES MER »

Kurs for avløsere

Landbruk Nord inviterer sine ansatte avløsere til kurs 15. mars 2016. Invitasjonen til kurset finner du i menyen «for avløsere» på hjemmesida vår. Alle avløsere får passord til denne siden ved henvendelse til oss.

LES MER »

Ledige sesongarbeidere

Landbruk Nord har 1-2 ledige sesongarbeidere i perioden mai/juni. De har i hovedsak jobbet med småfe og arbeid ute på gården, men med opplæring kan de gjøre det meste. Det vil være behov for

LES MER »

Informasjon til våre avløsere.

Vi har nå lagt ut mange bilder fra kurs for avløsere og timelistekafeèr og annen info på siden «for avløsere» på hjemmesida vår. Dette er en passordbeskyttet side som alle våre avløsere kan få

LES MER »

Ledig avløser i Balsfjord

Trenger du avløser i februar? Vi har en ledig avløser i Balsfjord som kan jobbe hos deg. Avløseren har lang praksis i ku-fjøs. Ta kontakt med oss for bestilling av perioder. Kristina har tlf: 926

LES MER »

Skattekort for 2016

Skatteetaten har sendt ut informasjon om skattekort for 2016 til lønnstakere. Landbruk Nord innhenter skattekortopplysninger til alle våre ansatte elektronisk og du trenger derfor ikke levere noe til oss.

LES MER »

Nytt inntektsår

Har du som skal ha frikort husket å søke om frikort? Det kommer ikke automatisk, du må huske å søke, og har du flere arbeidsgivere må du fordele frikortbeløpet ditt.

LES MER »

Grovfornytt 2015

Grovfôrnytt som er sendt ut på e-post til medlemmer i 2015, er også lagt ut under fanen «For medlemmer».  Innholdet her er passord-beskyttet. Ta kontakt med Landbruk Nord for passord, dersom du er medlem

LES MER »

Godt nytt år!

Landbruk Nord takker alle våre medlemmer, kunder og samarbeidspartnere for et innholdsrikt år. Vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år!  

LES MER »

Dokumentasjon ferie/fritidstilskudd 2015

OBS!!!!   OBS!!!!   🙄 Har du «brukt opp» ferie/fritidstilskuddet for 2015? Alle utgifter må være dokumentert i 2015. ABSOLUTT SISTE FRIST for innlevering av timelister som skal være med på dokumentasjon av ferie/fritidstilskuddet for 2015 er:  15.12.2015!

LES MER »

Medlemsskriv nr 2/2015

Det er nå sendt ut (pr post) – nytt nummer av vårt medlemsskriv til alle våre medlemmer! Her kan du bla.a lese om markdager, tilbygging av geitfjøs og om sesongarbeidskraft.

LES MER »

Tema klare for Landbrukskafè på Storslett

Vi inviterer til Landbrukskafèer! Storslett, kommunestyresalen på rådhuset, torsdag 26. november kl 11.00 – ca 13.30. I samarbeid med Nordreisa Kommune. Tema:  Husdyrgjødsel; næringsinnhold, og utnyttelse av husdyrgjødsla. Prognosehøstingene fra i sommer. Landbruksavdelinga informerer om drenering

LES MER »

Sang til avløsere!

Visste du at alle avløsere i Norge har en egen sang? I mars 2001 ble det urframført en sang som heter «Hydningssong til norske avløysarar».

LES MER »

Har din avløser meldt seg på kurs?

Alle avløsere som er ansatt i Landbruk Nord er invitert på kurs 18 og 19.11. Kurset har bl.a følgende temaer: brann- og ulykkesberedskap i fjøs, foredrag med arbeidstilsynet og fjøsbesøk. Vi håper at dere

LES MER »

Avtale-giro

Landbruk Nord tilbyr nå avtale-giro til våre medlemmer/kunder. Neste gang du skal betale en faktura fra Landbruk Nord i din nettbank vil du få tilbud om å inngå avtale-giro. Denne må du godkjenne i

LES MER »

Avløser på Kvaløya

Bor du på Kvaløya (eller i området rundt) – og har lyst å jobbe som deltidsavløser? Ring Anne-Kariin på tlf: 46 62 87 15 for mer info!

LES MER »

Kurs for avløsere

Vi har sendt ut e-post til våre avløsere med invitasjon til kurs 18. og 19. november. Hvis du er ansatt hos oss, men ikke har fått e-post – ta kontakt med oss for info.

LES MER »

Utlønning og A-ordning

Det er viktig å sende inn timer på avløser etter hvert som vedkommende har vært i arbeid. Dette er for at det skal bli korrekt meldt inn til de rette instansar til enhver tid. I

LES MER »

Har du lyst å jobbe i Landbruk Nord SA?

Landbruk Nord har ledig stilling som rådgiver innen jord- og plantekultur og medarbeider på regnskap og rekruttering. Vi tilbyr utfordrende jobber i et spennende frisk arbeidsmiljø med stor takhøyde.

LES MER »

Smaken av Nord-Norge inntar Oslo

11. og 12. september representerer elleve nordnorske matprodusenter matregionen Nord-Norge på Matstreif i Oslo. Les mer om dette her: http://www.fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Naringsutvikling/Smaken-av-Nord-Norge-inntar-Oslo/

LES MER »

Næringsutvikling på gården (NUG)

Hva tenker du om gården i framtiden? Er det grunnlag for å gjøre ting litt bedre eller på andre måter? Gir gården den avkasting den bør, slik at gården bidrar positivt inn i familieøkonomien?

LES MER »

Markdager i Nord-Troms

Manndalen Tirsdag 1. september kl 10.30 – ca 13.00. Oppmøte på gården hos Eilif O. Larsen Tema: Grønnfôr, dekkvekst, høsting av gjenlegg og annet som måtte dukke opp.   Straumfjord i Nordreisa Tirsdag 8.

LES MER »

Markdag i potet, Målselv

 Familien på Grundnes, Graminor v/Bjarne Kjøs og Strand Unikorn v/Hans Arne Krogsti arrangerer markdag på Løvberg på Lunneborg (ikke langt fra Grundnes) i Målselv, torsdag 27. august kl  12.30.  Det blir feltvandring i nye

LES MER »

Nye resultater fra prognosehøstinger

Prognosehøstingene som blei tatt 16. juli viser store variasjoner i forenhet pr kilo tørrstoff og PBV i forhold til høstetidspunkt. Tørrstoffavlingene har som ventet blitt noe høyere enn tidligere.

LES MER »

Reportasje fra Troms i BUSKAP nr 5-2015

I siste nummer av fagbladet BUSKAP finner vi en flott reportasje fra en gård i Balsfjord i Troms. Landbruk Nord v/planlegger Svein Johnsen har vært involvert i prosjektet med modernisering av kufjøset på gården.

LES MER »

Nye resultater fra prognosehøstinger

Prognosehøstinger Det ble foretatt nye prognosehøstinger i forrige uke, onsdag 8. juli på Storslett, og i Malangen, Storjorda i Målselv og Markenes torsdag den 9. juli. Resultatene er satt opp i tabellen under: Sted Ts % Kg

LES MER »

Avløser i Lyngen

Landbruk Nord trenger en avløser til ett ku-bruk i Lyngen – fra ca 30. juli 2015. 100% stilling i 1-3 måneder.

LES MER »

Prognosehøstinger

Analysene av prognosehøstingene tatt torsdag den 2. juli er nå klare. Prognosehøstingene er tatt på Markenes i Balsfjord (gammeleng), på Storjorda i Målselv og i Malangen. Disse viser at kvaliteten på graset er jevnt over meget god, både

LES MER »

Satellittovervåking av eng.

Kan man ved hjelp av satellittbilder vite mer om hvordan årets avling vil bli, og kan de hjelpe oss å måle klimaendringer? Framtidsdrømmene er store på flere forsøksfelt i Troms og Nordland.        

LES MER »

STORFE 2016

Felleskjøpet, Geno, Norsk Landbruksrådgiving, Nortura, Tine og Tyr går sammen om å arrangere en ny storfekongress i 2016.

LES MER »

Avløser ansatt i 25 år!

Trygve Henriksen har i disse dager vært ansatt i 25 år som avløser. Han har jobbet som avløser i Takvatn avløserring hele tiden. Vi gratulerer Trygve – og håper han fortsetter i jobben i mange år

LES MER »

Landbruksmesseavisa 2015

Landbruksmesseavisa 2015 ble sendt ut til postkassen til ca 18 000 husstander i Nordland, Troms og Finnmark. Elektronisk versjon av avisa finner du under her: Landbruksmesseavis 2015    

LES MER »

Gratulerer til Helgeland Landbrukstjeneste

Vi gratulerer våre kollegaer i Helgeland Landbrukstjeneste som har fått pris som årets lag i 2014 fra Norske Landbrukstenester. Linker til presseomtale: https://www.facebook.com/pages/Norske-Landbrukstenester/194256427275601?fref=ts http://www.landbrukstenester.no/arets-lag-2014/  

LES MER »

Endringer vedr. «miljøplanen»?

Fra 1. januar 2015 falt forskrift om miljøplan bort. Deler av det som forskriften omfattet er videreført i andre forskrifter. Noen punkt har blitt borte etter krav fra Staten, men er tatt med i KSL Sjekkliste

LES MER »

Jordbruksoppgjøret 2015

Våre hovedorganisasjoner Norske Landbrukstenester (NLT) og Norsk Landbruksrådgiving (NLR) har «oppsummert» resultatene av sine respektive fagfelt innen oppgjøret 2015.

LES MER »

Arbeidslister til Landbruksmessa 2015

Hei. Arbeidslister for dugnadsarbeid til Landbruksmessa 2015 er nå sendt ut. Vi ber om tilbakemeldinger så fort som mulig hvis du er forhindret fra å jobbe på den vakta du er satt opp på.

LES MER »

Fylkesnytt fra Finnmark

Fylkesmannen i Finnmark er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt, blant annet med en artikkel om stort potensiale for økt melkeproduksjon i fylket.

LES MER »

Statens tilbod fører til mindre avløysing

I staten sitt tilbod ved jordbruksoppgjeret vert det ikkje tilbydd noko auke i tilskotta i velferdsordningane. Auka kostnader vert ikkje kompensert, noko som føre til dyrare ordningar og mindre avløysing for tilskottet.

LES MER »

Statens tilbud til landbruket

I statens sitt tilbud har de ikke tilbudt friske midler til velferdsordningene, men det blir foreslått at satsene blir videreført som i dag. I tillegg legg tilbudet opp til at forhandlingene skal samkjøre søknads- og

LES MER »

Påmelding Landbruksmessa 2015

Påmelding til Landbruksmessa 2015 pågår fortløpende. Bruk vår elektroniske skjema som ligger på hjemmesiden under overskriften «Landbruksmessa». Vi tilbyr både ute-stands og stands inne i messeteltet vårt! Ta kontakt hvis dere har spørsmål!

LES MER »

Oppdateringskurs – plantevern i Sør-Troms

Landbruk Nord ønsker å tilby autorisasjonskurs plantevern, fornying/oppdatering i Sør-Troms, hvis det er interesse for dette. Kurset vil bli holdt på Sjøvegan (event. Dyrøy) i midten av juni (uke 25). Kurset varer en dag

LES MER »

Snø- og telemåling 2014/2015

Landbruk Nord bringer her en liten oversikt hvordan snø- og tele er rundt om i fylket. Som grafene viser har vi  ikke fått inne alle de siste målingene, men tendensen viser svært ulik både

LES MER »

NLT-årsmøte 2014

Info om nylig avholdt årsmøte til Norske Landbrukstenester (NLT) – som er en av våre hovedorganisasjoner finner du her: http://www.landbrukstenester.no/nlt-arsmote-2014/

LES MER »

Velg norske avløsere

Bondebladet har en artikkel om utenlandske og norske avløsere – Gjermund Ruud Skjeseth (23) mener norske avløsere bør være første-valg hos bonden.

LES MER »

Ny bygningsplanlegger ansatt i Landbruk Nord

Ketil Edvardsen er ansatt som bygningsplanlegger i Landbruk Nord. Han kommer fra stillingen som produktsjef storfe/melk i A-K maskiner AS. Ketil er 34 år og har en masterutdanning innen husdyrvitenskap fra UMB på Ås.

LES MER »

Viktig med god smitteforebygging

Når du reiser til andre land er det en viss risiko for at du får med deg smittestoffer hjem igjen. Dyrehelsa er god i Norge sammenlignet med de fleste andre land. Det er viktig

LES MER »

Kurs i grønnsaksproduksjon i Tromsø

Troms Landbruksrådgiving arrangerer kurs i grønnsaksdyrking Kurset i grønnsaksdyrking starter den 16. mars ved Bioforsk Nord i Tromsø. Kl 16.00-20.00. Pris 2000,-. Kurset består av både teori og praksis, og er lagt opp over 5

LES MER »

Avdelingskontoret på Storslett har flyttet!

Avdelingskontoret på Storslett har flyttet fra Bussveien, og inn på Kommunehuset. Kontoret ligger i fløya på baksiden, med inngang helt i sørenden. NB! Det er ringeklokke ved ytterdøra, men det er fremdeles helt greit å bare stikke

LES MER »

Kurskalender – Troms

Troms Landbruksfaglige senter har fått til en felles kalender som skal vise alle landbruksrelaterte arrangementer (kurs, møter etc.).

LES MER »

Lønns- og trekkoppgaver for 2014

Vi har sendt ut lønns- og trekkoppgaver for 2014 til alle som har fått lønnsutbetalinger fra Landbruk Nord i 2014. Vi har noen liggende igjen og vi får noen i retur av Posten pga ufullstendig eller

LES MER »

HMS-kurs for 8-åringer

NLR (Norsk Landbruksrådgiving) fikk en ung vinner av kunnskapstest på Agrisjå i Størdal i august. 8 år gamle Mats Holand fra Sømna på Helgeland fikk sin premie: tre timer skreddersydd HMS-rådgiving.

LES MER »

Nyansatt Planavdelingen

Landbruk Nord planavdelingen har ansatt ny bygningsplanlegger, Hallgeir Gravelsæter. Han er utdannet agronom og har bachelor i husdyrfag, velferd og produksjon. Kommer rett fra jobb som bygningsplanleggar i Rogaland i 3 år, med hovudfokus

LES MER »

Nyhetsbrev fra Fylkesmannen i Finnmark

I det siste nyhetsbrevet fra UKL (utvalgte kulturlandskap i Finnmark) i 2014 kan du lese om tradisjonsmat fra området og om det krigshistoriske landskapet. Du finner og søknadsfrister til endel tilskuddsordninger.

LES MER »

Rapport vedr. jordbærsorter

Utprøving av jordbærsorter i Troms og Finnmark kan føre til større interesse for jordbærdyrking i de 2 nordligste fylkene. Landbrukstjenesten Midtre Hålogaland, NLR-Finnmark og Landbruk Nord har gått sammen om et prosjekt hvor både

LES MER »

Snø- og telemålinger 2014/2015

Tidligere målinger har vist at det har stor sammenheng mellom snø, tele og isforhold på enga kontra overvintringsskader. Spesielt avtiningsforholdene om våren har stor betydning for hvor overvintringsskader oppstår og omfanget av disse. Snø-

LES MER »

Nye forskrifter vedtatt

Landbruks- og matdepartementet fastsatte fredag 19.12 ny forskrift om tilskudd til avløysing ved sjukdom og fødsel mv og ny forskrift om produksjonstilskudd og avløsertilskudd i jordbruket.

LES MER »

Åpningstider på hovedkontoret i jula:

Mandag 22 og tirsdag 23.12 – vanlig åpningstid: 08:00 – 15:30. Julaften er kontoret stengt. Mandag 29. og tirsdag 30.12 – åpent 10:00 – 14:00. Nyttårsaften er kontoret stengt. Fra fredag 2.1.2015 er vi

LES MER »

Viktig å verne om hele avløserordningen

Vern om de kollektive avløserordningene må prioriteres. Det viktigste nå blir å verne om de gode kollektive avløserordningene, framfor å gi særregler til samdrifter, mener Harald Lie, styreleder i Norske Landbrukstenester (NLT).

LES MER »

POTET 2015

Norsk Landbruksrådgiving inviterer potetprodusenter og hele potetbransjen til Potet 2015 på Scandic Hotel, Hamar, 20. – 21. januar 2015. 

LES MER »

Den norske geita er friskmeldt!

Norge har i dag én av verdens friskeste geitepopulasjoner. Fôrrettledning, sanering av geitesykdommen CAE og bevisst avlsarbeid har bidratt til at kvaliteten på den norske geitemelka de siste 10-15 årene er blitt dramatisk bedre.

LES MER »

Kan du tenke deg å jobbe som avløser?

Landbruk Nord vil veldig gjerne komme i kontakt med personer som kan tenke seg å jobbe som avløser(e) – i Balsfjord-området. Helge-avløsing og/eller lengre perioder med avløsing, både ku- og geit-fjøs.

LES MER »

Ferie/fritids-tilskuddet for 2014

Husk å dokumentere nok på ferie/fritids-tilskuddet ditt for 2014! Vi har sendt ut kontoutdrag til de av dere medlemmer som ikke har dokumentert alle utgifter dere kan dokumentere på ferie/fritidstilskuddet for 2014.

LES MER »

Episode 4 – Melkeveien

NRK1 er kommet til fjerde episode av serien om melkebilsjåfører i Finnmark. I dag (torsdag 13.11) vil en bonde-familie i Kvænangen være med i programmet.

LES MER »

Jegerprøvekurs

Norges Jegerforbund arrangerer jegerprøvekurs i samarbeid med SNS Balsfjord. I tiden 28.11 tom 6.12 2014 arrangeres jegerprøvekurs i Tromsø.

LES MER »

Trur avløysargrep rammar dyr og bønder

Fleire forslag frå regjeringa til endringar av avløysarordninga vekkjer sterke reaksjonar i landbruket. Norske Landbrukstenester (NLT), som gjennom avløysarlag i heile landet har over 30.000 tilsette og sysselset 5500 årsverk, åtvarar sterkt mot svekking av velferdsordningane til bøndene.

LES MER »

Årets beitelag 2014

Fylkesmannen i Troms vil i samarbeid med prosjektet «Beitebruk i utmark» for andre gang dele ut pris for «Årets beitelag». Formålet med prisen er å synliggjøre beitelagene og bruken av utmarksressursene i Troms fylke.

LES MER »

Gratulerer til Solfrid Ramberg!

Landbruk Nord er veldig stolt over å kunne fortelle at vår klauvskjærer, Solfrid Ramberg, nå har bestått både teori og praksis – og kan smykke seg med tittelen «SERTIFISERT KLAUVSKJÆRER»  

LES MER »

100-års markering på Gibostad

Lørdag 4. oktober markere skolen på Gibostad sitt 100-års jubileum. Dagen markeres med Åpen dag på skolen fra kl 10.00 til kl 14.00. Det vil foregå mange forskjellige aktiviteter på skoleområdet, samt salg av

LES MER »

Ny brosjyre fra Landbruk Nord

Vi har fått laget en helt ny brosjyre som vi synes ble veldig bra! Her står det mye om hvilke tjenester du kan kjøpe hos Landbruk Nord. Du kan bla i den hvis du klikker

LES MER »

Vellykket åpning av nytt fjøs i Storfjord

Landbruk Nord takker for tegne- og byggelederoppdrag i forbindelse med bygging av ny fjøs hos Jonny Pedersen i Storfjord. Den nye driftsbygningen ble høytidelig åpnet onsdag 17. september. Vi gratulerer og ønsker både 2- og 4-beinte lykke

LES MER »

Fagdag – Grovfôr

Fagdager – Grovfôr Fagdagene som tidligere var annonsert i mars, blir arrangert i november. Tema: Grovfôrkvalitet, høsteutstyr og økonomi. Åshild Randby er forsker ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, UMB/NMBU, og ledet i 2005-2009 et

LES MER »

Skal du spre kalk nå i høst?

Landbruk Nord har kalk-vogn som vi leier ut. Vogna står nå i Reisadalen. Det koster kr 58,- pr tonn spredd kalk for medlemmer, kr 72,- pr tonn for ikke-medlemmer å leie vogna. Ta kontakt med

LES MER »

Kjøp og salg-siden

Etter at vi fikk ny utseende på vår hjemmeside er kjøp og salg-siden vår blitt «borte». Vi har fått etterlysning av den – og vi jobber med å få den opp å gå igjen.

LES MER »

Trygghet og helse i landbruket

Gjennom kampanjen Trygghet og helse i landbruket har det de to siste årene blitt arrangert 550 sikkerhetsmarkdager over hele landet. Målet har vært økt oppmerksomhet om helse og sikkerhet på gården. Norsk Landbruksrådgiving HMS

LES MER »

Nyttige verktøy samlet på nettet

Bioforsk har samlet en rekke nettbaserte tjenester for landbruket på ei nettside. Plantevernguiden, gjødslingshåndbok, Landbruksmeteorologisk tjeneste og Varsling innen planteskadegjørere (VIPS) er blant det du finner av nyttige hjelpemidler for vekstsesongen. Bioforsk har ansvar

LES MER »

September-lønn

Husk at fristen for innlevering av timelister som skal være med på september-lønna er nå på fredag!!! Vi har timelistekafè også på fredag mellom klokka 12:00 og 14:00. Alle avløsere er velkommen for en

LES MER »

Jegerprøvekurs

Norges Jegerforbund arrangerer jegerprøvekurs i samarbeid med SNS Balsfjord. I tiden 1. – 14. september 2014 arrangeres jegerprøvekurs i Tromsø¸.

LES MER »

Fagdag potet i Bardu

Fagdag potet Mandag den 18. august kl. 11.00.Hold av datoen den 18. august. Da blir det fagdag/markvandring i potetåkeren til Bjørnar Gundersen. Han bor i Altevannsveien i Bardu.

LES MER »

August-lønn

Har du hatt høya-hjelp?Skal det utbetales lønn for jobben i august?Klikk deg videre for mer info.

LES MER »

Fagdag på Storsteinnes – Levende matjord

Er du interessert i jorda og hvordan mikrolivet trives, da må du ta deg tid til å komme på fagdag på Storsteinnes 21. august. Øystein Haugerud hos Fylkesmannen i Buskerud, er prosjektleder i Levende Matjord-prosjektet

LES MER »

Markdag i Manndalen

Er du plaget av høymugla/høymola, eller er du interessert i jordpakkingsproblematikken?Da bør du sette av et par timer på torsdag den 3. juli for å komme på markdag i Manndalen!

LES MER »

Norges nye nasjonalrett er kåret!

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug presenterte i dag fårikålen som Norges nasjonalrett. Hele 45 prosent av Norges befolkning har stemt frem fårikålen, viser en undersøkelse utført av Ipsos MMI. 

LES MER »

Snø- og telemåling 2013-2014

Å ha en viss peiling på hvordan ståa er nede i jorda på vinterstid, syns mange er både nyttig og interessant. Ikke minst har det å vite teledybden hatt stor allmen interesse. Landbruk Nord

LES MER »

Jordbruksoppgjøret 2014

Jordbrukets forhandlingsutvalg la fram sine krav til årets jordbruksoppgjør i april. Staten kom med sitt tilbud til landbruket, tirsdag 6. mai.

LES MER »

Jegerprøvekurs

Norges jegerforbund arrangerer jegerprøvekurs i samarbeid med SNS Balsfjord  I tiden 2. – 18. juni 2014 arrangeres jegerprøvekurs i Tromsø.

LES MER »

Våronnavisa 2014.

De fleste gårdbrukere i Nordland, Troms og Finnmark skal ha fått tilsendt årets Våronnavis i posten. Vil du lese den elektronisk?

LES MER »

Fagdager i grovfôr,

Vi arrangerer FAGDAGER I GROVFÔR. Dette skjer 11. mars på Haraldvollen i Målselv og  12. mars i Manndalen i Kåfjord. Temaene blir fortørking, grovfôrkvalitet og fôring. Sett av dagen til å møte noen av de fremste

LES MER »

Lammekongress i Tromsø

Arktisk Lammekongress 22. og 23.mars 2014 i TromsøDriver du med sau bør du sette av helga 22. og 23.mars. Da blir det Arktisk Lammekongress i Tromsø. Her får du anledning til faglig påfyll, og å møte andre

LES MER »

Godt Nytt År

Landbruk Nord takker alle våre medlemmer, kunder og samarbeidspartnere for et innholdsrikt år.Vi ønsker dere alle en riktig god jul og godt nytt år

LES MER »

Klauvskjæring

Solfrid Ramberg og Hermod Soleng er ansatt i Landbruk Nord som klauvskjærere. Troms Folkeblad hadde 26.10. en fin reportasje om deres jobb.

LES MER »

Grovfôrskole i Nord-Troms

Med forbehold om finansiering, tar vi en runde med Grovfôrskolen før jul i Nord-Troms.Denne går over 3 dagssamlinger, (ca kl 10.00-15.00) med litt hjemmearbeid innimellom. Vi satser på å starte opp først i november

LES MER »

Økologisk grupperåd

Økologisk grupperåd på Storslett.Onsdag 6. november har du sjansen for å møte andre som driver økologisk, eller er interessert i økologisk. Sted og tid: Kommunestyresalen på Storslett kl 11.00-13.30.

LES MER »

Avløsertreff 1. november 2013

OBS! OBS!Til alle våre avløsere:Vi har sendt ut e-poster og brev til flere av våre avløsere med invitasjon til avløsertreff 1.11.2013. Hvis vi med en feil har utelatt noen av dere så ber vi

LES MER »

Godt bondevett

Det handler om å gjøre en forskjell for seg selv og for andre – og å dele det gode bondevettet med hverandre! Nettsiden finner du her: www.godtbondevett.no

LES MER »

Hålogalandsamlinga 2013

Bønder og andre interesserte i Nordland, Troms og Finnmark inviteres til ei stor landbrukssamling i Harstad den 8. og 9.november. Agendaen for møtet er hvordan nord-norsk landbruk skal møte framtiden med et formål å

LES MER »

Gårdshjelp i Lyngen.

Er du traktorkyndig?Kan du stelle geitfjøs? Har du ledig tid og hvis du kan svare ja på ett av disse spørsmålene – ta kontakt med Anne-Kariin på telefon: 46 62 87 15.

LES MER »

Ledig avløseroppdrag

Ledig avløser-oppdrag i Storsteinnes-området fra 24.9. Ta kontakt med Anne-Kariin på telefon 46 62 87 15 for mer informasjon.

LES MER »

Nordnorsk potet

Klipp fra Troms folkeblad fra 19.07.2013. Klikk på denne linken: http://www.folkebladet.no/nyheter/article7954589.ece 

LES MER »

Landbrukshelga

Påmeldingsfristen for landbrukshelga er i dag.Link til elektronisk påmelding: http://www.naeringogsamfunn.no/regionledd/nordenfjeldske

LES MER »

Markdager i Nord-Troms

Det blir arrangert tre markdager/fagdager i Nord-Troms i august med ulike tema. Alle er hjertelig velkommen! Les mer for nærmere informasjon!

LES MER »

Vil du jobbe på Landbruksmessa?

Landbruksmessa i Balsfjord arrangeres 29. og 30. juni i år.  Hvis du har lyst til å bidra med dugnadsjobb enten selve messedagene og/eller dagene før og etter – ta kontakt med Anne-Kariin på Landbruk

LES MER »

Gjeterhundkurs

Nordreisa Sau og Geit planlegger gjeterhundkurs i Rotsund, 12. – 14. april. Fremdeles noen ledige plasser hvis du er interessert!

LES MER »

Invitasjon til landbrukskafe

Landbruk Nord, Balsfjord kommune og Landbrukets HMS-tjeneste  inviterer til landbrukskafe torsdag 14.3.2013. Kafeen er på rådhuset, Storsteinnes og starter klokka 11:00.

LES MER »

Ansettelse av utenlandsk arbeidskraft

Ved ansettelse av utenlandsk arbeidskraft fra EØS området, må arbeidstakeren selv sørge for å ha pass og de nødvendige papirene i orden, samt registrere seg hos Politiet eller på nettsiden til UDI. Øvrige borgere som

LES MER »

GOD JUL!

Landbruk Nord ønsker alle medlemmer, avløsere, andre ansatte og kunder en RIKTIG GOD JUL.

LES MER »

Landbuk Nord SA

Landbruk Nord er godkjent som samvirkeforetak gjeldende fra 11.12.2012. Se nye vedtekter på linken til høyre.

LES MER »

Fagmøte om bruk av Surfôrtolken

Hvordan kan fôranalyse resultater brukes til å   forbedre fôrdyrkingen og økonomi på gården? Det  får  du svar på hvis du møter opp på et av disse møtene. Husk å meld deg på!!!

LES MER »

Grovfôrskolen

Vi starter ny runde med Grovfôrskole i Målselv. Formålet med kurset er å sette fokus på god agronomi som kan gi bedre økonomi på de enkelte bruk. Kurset passer for alle grovfôrprodusenter og vil

LES MER »

Trenger du HMS-kurs

Landbrukets HMS-tjeneste skal ha flere kurs i Troms nå i høst. Se vedlegg – og meld deg på det kurset som passer best for deg.

LES MER »

Markdag i potet – Skibotn

Tirsdag 11. september, kl 11 – 13, arrangerer Landbruk Nord markdag i potet i Abaja. Vi ser på de ulike sortene (10 forskjellige) og vurderer disse ut fra årets dårlige vekstsesong. Det blir i tillegg

LES MER »

Bonden som byggherre

'Har du planer om å bygge på gården din? Ja, da kan du melde deg på kurset «Bonden som byggherre» som skal være på Malangen Brygger 15. og 16.9.2012.

LES MER »

Grovfôrstrategi

Kurset «Grovfôrstrategi» tar for seg grunnleggende agronomiske tiltak innen grovfôrdyrking og passer like godt for nybegynnere som «gamle travere» Meld deg på til Landbrukshelga på Malangen Brygger!!!

LES MER »

Resultater fra prognosehøsting i Nord-Troms

Noen har så smått begynt å slå i Nord-Troms, mens noen venter enda. Vi har fått analysesvarene fra prognosehøstinga i Rotsund og på Storslett  som ble foretatt henholdsvis 10. og 11. juli. Resultatene fra den siste høstinga

LES MER »

Prognosehøsting Nordreisa

Også i Nordreisa har vi foretatt prognosehøstinger på to steder, på gammel og på forholdsvis ny eng.Vi har regnet ut tørrstoffavling for to høstinger på hvert sted, og det er sendt inn prøver for kvalitetsanalyser. Analyseresultatene

LES MER »

Høstetidsprognose

Riktig  valg  av  slåttetidspunkt er  viktig  både  for  kvalitet og  mengde  av innhøstet fôr. Vi vil derfor foreta prognosehøstinger på ulike steder før slåtta.

LES MER »

Kjøttfekurs

Har du lyst å lære mer om kjøttfeproduksjon?Forutsatt at det blir mange nok påmeldte, arrangerer Landbruk Nord og Troms Landbruksfaglige Senter kurs for kjøttfeprodusenter.

LES MER »

Markdag i Manndalen

Fredag 15. juni arrangeres det markdag i Manndalen. Tema vil være drenering. Vi skal se på og jorder som trenger tiltak i form av drenering/grøfting. Her blir det nyttige tips å hente!

LES MER »

Kalkvogn til utleie

Kalking  forbedrer jordstruktur,  gjør næringstoffer  tilgjengelilig for  planter  og  øker  biologisk  aktivitet i  jorda.

LES MER »

Radiobjeller på sau

Bruk av radiobjeller på sau har hatt økende interesse de siste par årene. Til nå har det vært Fylkesmannen i Troms som har stått for organisering av bjellene ut til brukerne. Dette blir det

LES MER »

Ledig stilling som avløser i Nordreisa kommune

Landbruk Nord har ledig 60% stilling som beredskaps-/ferie-fritids-avløser i Nordreisa kommune. Søknadsfrist: 30.04.2012Link til NAV: https://www.nav.no/stillinger/stilling?sort=akt&rpp=50&p=0&ID=2768164&l2=62975&rv=alVed spørsmål – ta kontakt med Unni Furumo – tlf: 41470432

LES MER »

Birøkterkurs

Nybegynnerkurs i birøkt2-3 juni 2012 Nysgjerrig på bienes samfunn og naturens flytende gull honning?Troms Birøkterlag inviterer deg nå til nybegynnerkurs i birøkt!Kurset gjennomføres med 3 moduler à 2 dager, hvorav den første går 2-3

LES MER »

Miljøplankurs i Olderdalen

Mangler du miljøplan?Torsdag 26. april arrangeres det miljøplankurs i Olderdalen. Da blir det anledning til å komme å få hjelp til å lage miljøplankart og fylle inn skjemaer som trenges.

LES MER »

Agronomiutdanning for voksne

Agronomutdanning for voksne Dersom økonomien kommer på plass vil Troms landbruksfaglige senter starte  agronomutdanning for voksne (VG II) høsten 2012. Ytterligere opplysninger finner du på denne linken:   http://fagsenter.no/2012/03/06/nytt-nettbasert-agronomkurs/

LES MER »

Ledig avløser i Balsfjord

Trenger du avløser??Eva Bakkejord er ledig i perioden 25.4. tom 4.5.2012. Ta kontakt med Anne-Kariin på tlf: 46 62 87 15 hvis du trenger avløser i denne perioden.

LES MER »

Landbruksseminar Haraldvollen

Agronomiprosjektet inviterer til fagmøte på Haraldvollen 27. mars kl 10.00-15.30. På programmet står blant annet: agronomiske utfordringer i arktisk landbruk som overvintringsproblematikk, drenering, pakkingsskader og jordbruksproduksjonens påvirkning på klima.

LES MER »

Ledig avløser i Balsfjord

Vi har en ledig avløser i Balsfjord!! Har du behov for avløser fom 5. tom. 9.3.2012 – ta kontakt med Anne-Kariin (46 62 87 15) for nærmere avtale.

LES MER »

Øystein Fossmo og Asgeir Larsen i Lyngen

Øystein Fossmo og Asgeir Larsen har visningsfjøs for Nortura i Lyngen. Begge fjøsene er isolert, Øystein forer med Avant og Asgeir har statsa på Islandsk forhekksystem. Begge fjøsene er presentert på Nortura sine hjemmesider

LES MER »

Miljøplankurs

Mangler du miljøplan?Torsdag 15. mars arrangeres det miljøplankurs på Storslett. Da blir det anledning til å komme å få hjelp til å lage miljøplankart og fylle inn skjemaer som trenges.

LES MER »

Fjøsmøte hos Lisa Tollefsen

Nortura og Landbruk Nord inviterer til fjøsmøte tirsdag 24.januar kl 19.30 hos Lisa Tollefsen i Malangen. Tema for møtet: Hus for sau og Utfordringer i forbindelse med oppstart av sauehold.

LES MER »

Agronomi i Nord

Agronomiprosjektet startet i oktorber 2011 og er et sammarbeidsprosjekt  mellom Bioforsk, Norsk Landbruksrådgiving og Tine.Målet er å heve jordkultur i Nord Norge og dermed legge til rette for  bedre avlinger og bærekraftig drift

LES MER »

Gjødselpriser

Nå  er  det  tid  for  gjødslingsplanlegging  og  innkjøp av  handelsgjødsel.  Nye  priser  fra 1  januar 2012.

LES MER »

Stengt kontor 8. og 9.12.20111

Landbruk Nord har stengt sine kontorer på Storsteinnes, Storlsett, Tromsø og Bodø torsdag 8. og fredag 9.12.11. Hvis vi ikke svarer deg med en gang når du ringer – så ringer vi tilbake til deg.

LES MER »

Agronomikurs

I  høst er det gjennomført  to deler  av agronomiserien i Målselv og  Balsfjord. Miljøplan og  jordarbeiding  var  temaer på  disse samlingene.  Nå  begynner  vi  på en runde med  tre kursdager, som tar for seg mer om grovfòrdyrking. Dette skal være avsluttet i

LES MER »

Kontroll av høymole

Høymole er en stor utfordring  i både øklogisk og  konvensjonelt landbruk. Prosjektet «Kontroll av høymole (Rumex spp)  i økologisk fôrproduksjon-en  flaskehals ved  økologisk melke-og kjøttproduksjon» har som  mål  å  finne  gode ikke-kjemiske metoder   for kontroll

LES MER »

Landbrukskafè i Nordreisa

Torsdag 27. oktober klokken 11.00 er det landbrukskafè i  kommunestyresalen på Storslett. Info fra Landbruk Nord om beredsskapavløsning i Nordreisa, og tolkning av jordprøver. Kaffe. Vel møtt! 

LES MER »

Ledig avløser på Malangshalvøya

Vi har en ledig avløser i Malangen fra 24.10.2011. Kan ta oppdrag i hele kommunen så fremst det er overnattingsmuligheter. Kan ta avløsning på ku- og geitfjøs. Ta snarest kontakt med Landbruk Nord

LES MER »

Kurs i høst

Meld dere på kurs i høst Miljøplan trinn 1 og trinn 2, kurs i jordarbeiding og Grovfôrskolen   Miljøplan trinn 1 og trinn 2Onsdag 19. oktober kl. 10.30 Landbruk Nord, Storsteinnes Torsdag 20. oktober,

LES MER »

Snø- og telemåling til vinteren

Landbruk Nord ønsker å fortsette med å registrere snø og tele også kommende vinter. Vi er i ferd med å plassere ut målere rundt om i kommunene. Det satses på at vi minst skal

LES MER »

Markdag i Nordreisa

Landbruk Nord arrangerer markdag onsdag 24. august kl. 12.00 i Nordreisa. Vi besøker et av forsøksfeltene våre, og skal samtidig se på sprøytetidspunkt for ugras.  Alle er velkomne!

LES MER »

Markdag potet, Skibotn

Landbruk Nord arrangerer markdag i potet torsdag 25. august kl. 11.00 – 14 hos Svein Eriksen, SkibotnSted: Abaja i Skibotn (like ved Statoil stasjonen)

LES MER »

Grasblanding til hestebeite

Vi har fakset denne frøblandingen fra FK`s internettside. Her hos oss kan nok de to timoteisortene ha visse problemer med å overleve vinteren i ei langvarig eng, men blandingen er absolutt verd å prøve

LES MER »

Ugras i åker og eng

Ugraskampen blir vi aldri kvitt, og vi gir her en liten oppdatering på de mest vanlige plantevernmidlene som er i handelen og brukt i dag. Her har vi bare tatt med åker og eng.

LES MER »

Bjørn i Grønåsen?

At bjørn streifer rundt i skogene her i Troms er ikke noe nytt. Men at bamsen nå er observert i Grønåsen i Balsfjord er ikke dagligdags kost. 

LES MER »

Fremdeles plass på Geitdagene 2011!

Det er fremdeles plass på Geitdagene 2011 i Tromsø! Påmeldingsfristen gikk ut 1. juli, men Hanne Storteig, Kompetansesenter Geit, sier at det er fremdeles muligheter for å melde seg på.

LES MER »

Prognosehøsting Storslett

Resultatet fra prognose- høstinga på Storslett (Saga) i uke 26 er klar. Denne viser at FE-m-konsentrasjonen i graset har gått ned til 0,877 fra uke 25.

LES MER »

Prognoshøsting av gras

Landbruk Nord har de siste årene gjennomført prognosehøsting av gras. Målet er å hjelpe gårdbrukerne å finne riktig høstetidspunkt for å oppnå optimal grovfôrkvalitet.

LES MER »