Ønsker du å få analysert husdyrgjødsla på gården?

Vi har fått midler av Fylkesmannen i Troms til prosjektet «Innhold av næringsstoffer i husdyrgjødsel og kompost». I den forbindelse har vi planlagt å gjennomføre uttak av inntil 20 husdyrgjødselprøver, både fra sau, geit og storfe. I tillegg ønsker vi å ta ut noen prøver av kompost, hvis noen av dere har kompost dere ønsker å få analysert. Prøveuttak må gjøres på våren/forsommeren den dagen dere faktisk kjører ut møkka, og er omtrent «midt i kjelleren» slik at vi får mest mulig reelle tall. Det er i utgangspunktet meninga at dere selv skal ta ut prøvene, men vi hjelper til om dere skulle ønske det.

De som ønsker å delta i prosjektet og som er villig til å ta prøver av sin husdyrgjødsel, får tildelt prøveflasker på forhånd og en rettledning til uttak av prøver. Vi i Landbruk Nord står for innsamling og innsending av prøvene til Eurofins for analyse. Prøvene analyseres for tørrstoff (TS), nitrogen (N), kalium (K) og ammonium (NH4-N). Pakke medium. Dersom noen skulle være interessert i å få analysert for andre parametre, er det anledning til det.

De som blir med på dette betaler en egenandel på ca kr 1 200,- pr prøve (analysepakke medium og prøvepreparering).

Etter at alle analysene er klare, blir det gjort en kort sammenligning av resultatene med tidligere analyser. Resultatet er tenkt implementert i gjødselplanlegginga for de respektive bruk.

Gi oss en tilbakemelding om du vil være med på dette prosjektet så snart som mulig!

Telefon: Tonje 926 59472  eller Ellen 454 86630

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.